divendres, 22 de març del 2013

VISQUEM LA SETMANA SANTA



Anem arribant al final de la Quaresma i ens trobem ja a l’entrada de la Setmana Santa, que començarem aquest diumenge de Rams i que culminarem en la gran solemnitat pasqual.
Aquesta setmana, la gran setmana de l’Església, som convidats a viure d’una manera més intensa el Misteri de la Mort i la Resurrecció de Jesús. Comencem la setmana contemplant la seva entrada a Jerusalem, no com un dirigent poderós, sinó com un servidor humil dels altres. Jesús arriba a Jerusalem intuint que el seu final és a prop i vol continuar anunciant el seu missatge d’amor, de servei i de perdó fins a l’extrem de donar la seva pròpia vida.
Dijous sant veurem Jesús acomiadant-se dels seus deixebles i deixant, a ells i a nosaltres, el seu testimoni de lliurament i d’amor fins a l’extrem. Amb el seu gest de rentar els peus ens esperona a fer el mateix els uns amb als altres; i, amb l’Eucaristia, ens assegura la seva presència per sempre enmig nostre.
Divendres sant és un dia per viure en el silenci, tot contemplant Jesús en la seva entrega radical i definitiva, amb la total llibertat del qui sap que està donant la seva vida després de recórrer un camí de fidelitat al Pare.
Aquest Misteri ens supera i ens sobrepassa, però cal que ens hi atansem amb un cor obert al que Déu ens vulgui fer captar durant aquests dies, amb la certesa que Jesús és present enmig nostre i que el celebrarem Vivent en l’esclat joiós de la celebració de la Pasqua.
Visquem la Setmana Santa com una oportunitat d’apropar-nos més a Jesús i de viure amb coherència la nostra fe. Acabem de caminar pels dies de la Quaresma sabent que la celebració del goig pasqual ja és a les portes.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada