divendres, 1 de març del 2013

COM LA FIGUERA



Arribem al tercer diumenge de Quaresma i, una vegada més, Jesús ens invita a la conversió. Una conversió entesa com un camí de renovació constant, de voler millorar en tots els aspectes de la nostra vida, de no quedar-nos encallats ni aturats en la monotonia. Com a bon mestre, Jesús ens posa aquest diumenge un exemple bonic i evident a la vegada: la història de la figuera. No dóna fruit i, per tant, cal tallar-la. Però el vinyater, que sempre ha tingut cura d’aquest arbre, el coneix i se l’estima, vol donar una altra oportunitat: “Deixeu-la encara aquest any. Cavaré la terra i la femaré, a veure si fa fruit d’ara endavant”.

Nosaltres ens podem reconèixer de vegades en la imatge de la figuera: no donem fruit, ens costa estimar, ens costa obrir-nos a Déu, se’ns fa dificultós ajudar els altres, ens instal·lem fàcilment en la nostra comoditat i en la nostra rutina... Però Déu, el Pare, sempre ens allarga la mà i ens convida una vegada més a aixecar-nos, a obrir-nos al seu amor, sempre nou i sempre renovat. Sap que per nosaltres mateixos no podem res i ens torna a oferir la seva ajuda i la seva força: “cavaré la terra i la femaré”.

Que l’evangeli d’aquest diumenge ens ajudi a viure amb una actitud constant de millorar-nos i, com la figuera, deixem-nos adobar per poder donar fruit. Serà una bona preparació per a la Pasqua.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada