dijous, 19 de febrer del 2015

QUARESMA: CONVERSIÓ I COMPROMÍS



Un any més ens trobem en el temps de Quaresma, rebem-lo com un do i com una nova oportunitat per refermar el nostre compromís com a creients, i per girar, més intensament, la nostra vida cap a Déu i cap als altres.

La Quaresma és un camí cap a la vida, cap a la propera Pasqua, en la qual celebrarem el triomf de Jesucrist sobre la mort. Per això és important que, al llarg d’aquests quaranta dies, tinguem la mirada fixa en allò que celebrarem al final d’aquest recorregut: Jesucrist Ressuscitat viu per sempre entre nosaltres i ens ofereix constantment la seva amistat i el seu amor.

 El primer diumenge de Quaresma, l’evangeli ens convida a contemplar Jesús al desert, temptat per tot allò que el vol apartar de la seva missió i de la seva adhesió incondicional al Pare. Malgrat que, en molts moments de la seva vida, Jesús va haver de viure el desert de la incomprensió, de la solitud, de l’abandó... sempre va posar la seva confiança en les mans del Pare i no es va deixar portar pel desànim ni pel descoratjament.

Ell mateix ens convida a convertir-nos, és a dir, a dirigir tota la nostra persona cap a Déu, a desfer-nos de tot allò que ens aparta d’Ell i que també ens allunya dels germans.
Que aquest temps de Quaresma ens ajudi a anar deixant enrere tot el que ens frena en el nostre caminar, per tal de poder arribar a celebrar la Pasqua amb una veritable actitud de compromís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada