dimecres, 19 de novembre del 2014

UNITS EN LA PREGÀRIA



Tot seguint la nostra ruta pels diferents passos de la celebració de l’Eucaristia, arribem a la pregària universal, just després de recitar junts el Credo.
La pregària universal té l’objectiu de tenir en compte els anhels, els desitjos, les necessitats, les alegries, les dificultats... de tots els germans i germanes del món i de presentar-les davant Déu. Ell, que ens coneix i ens estima molt més del que podem demanar i entendre, sap què és el que hi ha en el cor de cadascuna de les persones i el que és millor per a nosaltres. Però, en la celebració de l’Eucaristia, en nom de tots els germans i germanes del món, i en unió amb ells, posem davant del Senyor tot allò pel qual volem pregar.
Per això en la pregària hi entren totes les realitats que ens envolten: el nostre món, la societat on ens trobem immersos, l’Església, les persones que coneixem i que no coneixem, nosaltres mateixos...
És un moment en què, junt amb tota l’assemblea reunida, preguem junts per tot i per tothom, amb la certesa que som escoltats per Déu i que Ell sempre obra amb amor i bondat.

Amb la pregària universal conclou la primera part de l’Eucaristia: la litúrgia de la Paraula. Després del parèntesi del temps d’Advent i de Nadal, seguirem endinsant-nos en la celebració amb el comentari de la segona part: la litúrgia de l’Eucaristia. Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada