dimecres, 30 de juliol del 2014

REBEM EL SEU PERDÓ



Donem un pas més per anar aprofundint en la celebració de l’Eucaristia. Després de la salutació inicial, tot seguit ens trobem amb l’acte penitencial. Per mitjà d’ell, el sacerdot convida els fidels a demanar perdó a Déu de totes les coses que, en un moment o altre, ens han apartat d’Ell i dels germans i germanes. Per tant, cal despertar en nosaltres el desig de ser millors, de ser més conscients fills i filles de Déu, de ser més testimonis de la nostra fe, de voler estimar i servir millor els altres... En uns breus moments de silenci, hem d’intentar mirar-nos amb la mirada de Déu, que ens perdona i ens estima entranyablement, alhora que acollim el seu perdó i desvetllem en nosaltres el desig de voler agradar-lo més.
El sacerdot acaba l’acte penitencial amb unes paraules plenes de fe i de confiança: “Que Déu omnipotent s’apiadi de nosaltres, ens perdoni els pecats i ens dugui a la vida eterna”. Amb el nostre Amén hem de donar una resposta vibrant i convençuda que el perdó de Déu es fa realitat i es fa present en la nostra vida, i amb la certesa que, amb el seu ajut i la seva força, podem ser millors.
Aquest acte senzill, breu però profund, ens ha de preparar per continuar amb la celebració de l’Eucaristia tot disposant-nos a trobar-nos veritablement amb el Senyor Vivent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada