divendres, 2 de maig del 2014

AL NOSTRE COSTAT



Anem endinsant-nos en el temps pasqual i, en aquest tercer diumenge, l‘Església ens convida a escoltar i a reflexionar aquest text tan admirable de l’evangelista Lluc.
Jesús es fa company de camí dels dos deixebles que es dirigeixen cap a Emaús tristos, desesperançats i desanimats per la mort de Jesús. Jesús mateix “es posà a caminar amb ells”.  
Els dos deixebles estan ofuscats i desorientats i Jesús comença a explicar-los les Escriptures per il·luminar la seva foscor. Tots dos s’obren plenament a la Paraula explicada per Jesús i, de mica en mica, les tenebres i els dubtes del seu cor es van aclarint i il·luminant.
Quan parteix el pa, els deixebles reconeixen Jesús. No poden esperar més i se’n van en aquell mateix moment a comunicar als altres deixebles que s’han trobat amb el Senyor Ressuscitat. Per a ells, el seu encontre amb Jesús per mitjà de la Paraula i de l’Eucaristia ha estat font de joia i d’alegria, i ha tornat la pau als seus cors. No poden fer altra cosa que anunciar-ho als germans i ser-ne testimonis convençuts.
Cadascun de nosaltres ens podem identificar amb els deixebles d’Emaús. Moltes vegades avancem a les palpentes en el nostre camí; el desànim i la confusió es posen al nostre costat però, davant d’això, hem de pensar que ha estat Jesús qui s’ha posat al nostre costat molt abans i s’ha fet el nostre company de camí. Com els dos deixebles, cal que fem l’esforç d’obrir els ulls i el cor a la seva Paraula i, amb tota seguretat, el podrem reconèixer en els Sagraments i en els germans.
Amb aquesta actitud d’obertura i de disponibilitat, anem recorrent el camí pasqual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada