divendres, 21 de març del 2014

EL DO DE DÉU



Hem arribat al tercer diumenge de Quaresma. Aquest any l’Església ens convida a reflexionar i a escoltar el relat del diàleg de Jesús amb la dona samaritana. Quedem-nos en un petit fragment d’aquest text tan preciós.
Jesús manté un diàleg amb una dona samaritana i, amb ella, també ens està parlant a nosaltres. Jesús ofereix la seva aigua a la samaritana, ella pensa que li està parlant de l’aigua material, de la que cada dia va a buscar al pou.
Jesús va molt més enllà; no ens ofereix coses materials sinó un Do més profund i més gran que el que puguem imaginar. Jesús diu a la dona i a cadascun de nosaltres: “Si sabessis què vol donar-te Déu...”
El que Déu vol donar-nos és la seva mateixa persona, el seu amor, la seva tendresa, la seva comprensió, el seu perdó, la seva amistat... Aquest és veritablement l’autèntic Do de Déu: Ell mateix. Això val molt més que tots els dons materials que se’ns puguin oferir i donar. Cal, per part nostra, que el valorem i l’acollim.
La samaritana, finalment, ho va entendre, va creure en Jesús i, corrents, va anar-ho a anunciar a tothom.
Tant de bo que també nosaltres descobrim tot allò que ja ara ens està oferint Déu i sapiguem comunicar-ho a les persones que tenim al voltant. Amb aquest esperit, seguim avançant pel camí quaresmal.


2 comentaris: