divendres, 18 de desembre del 2009

FELIÇ TU QUE HAS CREGUT


Estem ja acabant el temps d’Advent, a les portes de Nadal. L’evangeli d’aquesta setmana ens presenta Maria que visita a la seva cosina Elisabet. Quan Elisabet sent la salutació de Maria li diu: “Feliç tu que has cregut”.
Maria és feliç, és gran, perquè ha acollit la Paraula, l’ha guardat, s’hi ha adherit; és benaurada per la seva fe, pel seu Sí confiat i incondicional a Déu i als seus designis. Maria és beneïda perquè, a través d’ella, Jesús va poder venir a nosaltres.
També nosaltres podem participar de la felicitació de Maria si fem nostres les seves actituds: si com ella ens obrim dòcilment a la Paraula, si l’acollim i la reflexionem; si fem de la Paraula la nostra companya de camí intentant descobrir què ens demana Déu a cada moment. Si ho fem així, podrem apropar-nos al misteri de Nadal amb obertura, disponibilitat, senzillesa, una mica a l’estil de Maria. I com Maria, també serem portadors de Jesús allà on anem o estiguem. Elisabet s’alegra plena de goig amb la visita de Maria i exclama: “Qui sóc jo perquè la mare del meu Senyor vingui a visitar-me?”. Aquesta joia d’Elisabet és també la nostra joia: el mateix Senyor amb nosaltres! Obrim-nos a Ell, acollim-lo, escoltem-lo, lloem-lo... aquest Nadal.

3 comentaris:

  1. Quina frase tan preciosa "Feliç tu que has cregut"...

    Gràcies per compartir aquesta reflexió amb nosaltres!

    ResponElimina
  2. Tant proper el Nadal!
    Repasso les paraules de sant Ambròs comentant l'evangeli de Lluc: Feliços els que escolten i creuen, perquè quan la nostra ànima creu, també concep i dóna a llum al Verb de Déu i coneix les seves obres.
    Una bella idea que ens posa a tots nosaltres al bell mig del misteri de l'Encarnació i l'Adveniment de Déu al món. Tot ésser humà que escolta i creu, concep i dóna a llum al Verb de Déu i coneix les seves obres.
    Bon Nadal del Senyor!

    ResponElimina
  3. Gràcies també a vosaltres per compartir el nostre bloc. Ja des d'ara us desitgem un bon Nadal, ple de la joia que només Déu ens pot donar amb la seva proximitat.

    ResponElimina