dijous, 25 de juny del 2015

ELS SEUS CONTINUADORS



Després del parèntesi del temps de Quaresma i de Pasqua, al llarg del qual hem intentat endinsar-nos en els textos de l’evangeli de cada diumenge, tornem a agafar el fil que havíem deixat, tot comentant cada part de la celebració de l’Eucaristia.

L’última vegada ens havíem quedat en el cant del Sant, sant, sant, on reconeixem el Senyor com a font de tota bondat, una font eterna que dóna vida a tots els éssers. Així, un cop presentades les ofrenes, i unint-nos a l’oració que fa el sacerdot, amb Crist Jesús demanem al Pare que infongui el seu Esperit en el pa i el vi, i en nosaltres, que li ho presentem, tot presentant-nos nosaltres mateixos. També li demanem que transformi el pa i el vi en criatures noves i distintes, que a nosaltres ens configuri amb la persona de Jesús, i que l’acció de l’Esperit ens faci continuadors de la seva mateixa persona, que en aquests moments s’està actualitzant.

Jesús es va entregar i es va quedar entre nosaltres per sempre sota l’aparença de pa i vi consagrats, i ara ens invita a deixar-lo entrar dintre nostre a través de l’Eucaristia. Intentem ser-ne conscients cada vegada que la celebrem.