dissabte, 26 de maig del 2012

EL DO DE L'ESPERIT


Amb el diumenge de Pentecosta acabem aquest camí de cinquanta dies que ha constituït el temps pasqual. Avui, en l’evangeli i en tota la litúrgia del dia, se’ns vol fer prendre consciència del gran do de l’Esperit.
No és fàcil entendre el regal que rebem amb l’Esperit Sant però ens podem fixar de quina forma actua en nosaltres.
L’Esperit, do de Jesucrist i del Pare, és el nostre company de camí, és qui ens dóna la força i l’alegria per seguir endavant, és qui ens protegeix, qui ens defensa i ens anima en la nostra ruta. L’Esperit és el qui ens permet aprofundir en el missatge de Jesús i ens ajuda a entendre’l i a viure’l. L’Esperit és qui ens fa testimonis valents en el lloc i situació que ens toca viure. L’Esperit és llum, és guia, és ajuda, és recolzament, és joia, és estímul, és coratge, és pau, és amor... 
Per tot això Jesús ens diu avui:“Rebeu l’Esperit Sant”  ja que, obrint-nos a Ell, serem forts i valents per viure el nostre compromís de seguiment de Jesús.
Acabem de gaudir del goig d’aquest temps pasqual, un goig que ha d’estar sempre present en les nostres vides.

divendres, 18 de maig del 2012

ANEU I ANUNCIEU


Poc a poc anem arribant al final del temps pasqual. Aquest proper diumenge celebrem l’Ascensió del Senyor. L’evangeli ens transmet un missatge important: “Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l’evangeli”. Tots els qui creiem en Jesús, que el seguim des del lloc concret on ens trobem, que el tractem per mitjà de la seva Paraula o dels sagraments, tenim la missió i l’encàrrec de donar-lo a conèixer als qui no han tingut l’oportunitat de descobrir-lo o als qui són indiferents al seu missatge.
¿De quina manera ho podem fer? En primer lloc, amb el nostre testimoni de vida, vivint estimant, compartint, perdonant, respectant, donant als altres el millor de nosaltres mateixos... Amb les nostres actituds i amb la nostra manera d’actuar estem anunciant Jesús als altres. També podem donar-lo a conèixer quan algú ens demani raó de la nostra fe, amb senzillesa i alhora amb convicció.
Que aquests últims dies de Pasqua ens ajudin a ser testimonis valents de Jesús i del seu evangeli, que la nostra mateixa persona sigui una “bona nova”  per als altres.

divendres, 11 de maig del 2012

JESÚS, L'AMIC


L’amistat és un valor essencial en la nostra vida. Tots tenim l’experiència de tenir amics i amigues autèntics, que estan al nostre costat, que ens ajuden i ens comprenen, que comparteixen amb nosaltres bons i mals moments, que estan sempre disponibles i amb qui podem comptar sempre que volem perquè, senzillament, hi són.

En l’evangeli d’aquest VIè diumenge de Pasqua, Jesús ens parla, entre moltes altres coses, de l’amistat, no com una teoria sinó que ens assegura que “Vosaltres sou els meus amics”.
Si nosaltres podem posar la nostra confiança en els amics que ho són de veritat, i podem trobar en ells recolzament i ajuda, com més ho trobarem en la persona de Jesús, que mai no ens fallarà!
Tenir Jesús com a amic, és font d’alegria i d’amor. Tenir Jesús com a amic també implica, per part nostra, una resposta generosa i compromesa, el compromís d’estimar-nos mútuament tal com Ell ens ha estimat. Jesucrist s’ha entregat del tot per nosaltres i vol fer-nos participar de la seva vida oferint-nos la seva amistat. Obrim-nos-hi i valorem aquest do.

divendres, 4 de maig del 2012

UNITS AL CEP


Anem fent camí durant aquest temps de Pasqua i arribem al Vè diumenge. Aquesta setmana l’evangeli ens ofereix un text preciós. Jesús fa servir una imatge per fer-nos arribar el seu missatge: el cel i les sarments. Moltes vegades hem vist pels nostres camps la figura del cep que, malgrat les seves aparents branques seques i sense vida, comencen a treure fulles verdes i, més endavant, el preuat fruit del raïm. És cert que, per arribar a donar fruit les sarments han d’estar ben unides al cep, en cas contrari, s’assequen del tot.
Jesús ens vol dir amb això que cal que estem ben units a Ell si volem que la nostra vida tingui sentit i si volem donar el millor de nosaltres mateixos. És el desig del mateix Jesús: que visquem units a Ell perquè puguem créixer de debò com a persones, com a creients, com a seguidors seus.
¿Què vol dir viure units a Jesús? Viure units a Ell vol dir escoltar-lo en la seva Paraula, considerar-lo com un amic que mai no ens fallarà, saber que està sempre al nostre costat, obrir-nos al seu amor, a la seva tendresa, a la seva amistat... i, si ho vivim, anunciem-ho a aquells que encara no l’acaben de descobrir.

La nostra vida s’omplirà de sentit si vivim units de debò a Jesús, això ens ajudarà també a viure units als qui ens envolten.