dilluns, 26 de gener del 2015

PRESENTANT EL PA I EL VI



Després del parèntesi de tot el temps d’Advent i de Nadal, tornem a continuar el nostre recorregut pas a pas per la celebració de l’Eucaristia. Avui començarem la segona part d’aquesta celebració: la litúrgia eucarística. Intentem endinsar-nos-hi.
Un cop acabada la litúrgia de la Paraula, es prepara l’altar per a la segona part de la celebració. Damunt de l’altar, que fins ara ha estat buit, s’hi col·loca tot el necessari per prosseguir amb l’Eucaristia i, tot seguit, el sacerdot fa la presentació del pa i del vi. Per mitjà d’unes breus paraules -que són pronunciades en secret- agraeix a Déu el do d’aquest fruits de la terra i demana que esdevinguin per a tots els qui participem en la celebració un aliment diferent, que no sigui sols un nodriment per al cos sinó un pa de vida i, el vi, una beguda espiritual.
Amb la presentació del pa i del vi, se’ns ajuda a entrar de ple en la segona part de la celebració de l’Eucaristia. No som uns simples espectadors del que s’esdevé a l’altar sinó que, junt amb el sacerdot que presideix, participem activament en la celebració; per això cal que estiguem atents a tots els seus gestos i paraules. Presentant el pa i el vi, també ens “presentem” a Déu nosaltres mateixos i posem a les seves mans tota la nostra vida i la nostra persona.

divendres, 9 de gener del 2015

ACOMIADEM EL NADAL



Amb el diumenge del Baptisme del Senyor acaba el temps de Nadal i torna a començar el temps ordinari. Al llarg de tots aquests dies, hem pogut celebrar i contemplar com Déu s’ha fet tan proper a nosaltres que s’ha fet igual que un de nosaltres.

Per sempre, Déu, en el seu Fill Jesucrist, ha compartit i comparteix les nostres mateixes flaqueses i debilitats, s’ha fet el nostre company de camí, el que de veritat ens comprèn i ens estima d’una manera fidel i incondicional.

Ara, després del Nadal, som invitats a continuar mirant la persona de Jesucrist, a escoltar-lo per mitjà de la seva Paraula, a trobar-lo en els esdeveniments de cada dia, en els germans i les germanes, en el més profund de nosaltres, oferint-nos sempre el seu amor, la seva ajuda, la seva comprensió, la seva amistat...
Que, al llarg de tot aquest any, sapiguem refermar la nostra fe i continuar amb decisió el nostre camí de seguiment de Jesucrist, sigui on sigui el lloc en ens trobem.